Czytam od tygodni i nie znajduję wielu różnic między nimi. Chcę jednak upewnić się, że kupuję najlepszy silnik do budowy Franka.
Rozumiem, że będę musiał zrobić wiele różnych rzeczy z obydwoma silnikami, aby osiągnąć mój ostateczny cel.
Jaki blok, Twoim zdaniem, byłby najlepszy, czy też różnice są pomijalne?
Moim ostatecznym celem jest 270-280 na 93 oktanach, głównie do jazdy po ulicy. Chcę po prostu coś NA, czym będę mógł się dobrze bawić, jeżdżąc do pracy. Wyprzedzam wiele osób na bocznych drogach.
A może powinienem zrobić budowę Franka i po prostu iść NA z jednym z tych silników k24? (oba są również dostarczane z głowicą. A2 to RBB)
Będę nadal odrabiał pracę domową, ale pomyślałem, że poproszę również o jakieś uwagi. Jeśli są jakieś wątki, które polecasz, zawsze jestem gotów to zrobić.
Oto 2 silniki
Rozumiem, że będę musiał zrobić wiele różnych rzeczy z obydwoma silnikami, aby osiągnąć mój ostateczny cel.
Jaki blok, Twoim zdaniem, byłby najlepszy, czy też różnice są pomijalne?
Moim ostatecznym celem jest 270-280 na 93 oktanach, głównie do jazdy po ulicy. Chcę po prostu coś NA, czym będę mógł się dobrze bawić, jeżdżąc do pracy. Wyprzedzam wiele osób na bocznych drogach.
A może powinienem zrobić budowę Franka i po prostu iść NA z jednym z tych silników k24? (oba są również dostarczane z głowicą. A2 to RBB)
Będę nadal odrabiał pracę domową, ale pomyślałem, że poproszę również o jakieś uwagi. Jeśli są jakieś wątki, które polecasz, zawsze jestem gotów to zrobić.
Oto 2 silniki

JDM Honda K24A Engine RBB Acura TSX K24A2 iVTEC Honda 2.4 200HP 3 Lobe VTEC #7 | eBay
Find many great new & used options and get the best deals for JDM Honda K24A Engine RBB Acura TSX K24A2 iVTEC Honda 2.4 200HP 3 Lobe VTEC #7 at the best online prices at eBay! Free shipping for many products!
www.ebay.com

JDM K24A MOTOR 2008 2009 2010 2011 2012 HONDA ACCORD 2.4L I-VTEC K24A ENGINE | eBay
Find many great new & used options and get the best deals for JDM K24A MOTOR 2008 2009 2010 2011 2012 HONDA ACCORD 2.4L I-VTEC K24A ENGINE at the best online prices at eBay! Free shipping for many products!
www.ebay.com