Honda / Acura K20a K24a Engine Forum banner
121 - 140 of 349 Posts
hi paul, i had gone through your thread, wat a nice job.. :) i think i gonna need all your info next time when i started my swap hehehe.....
Chętnie pomogę w miarę możliwości. To moja pierwsza zamiana, wciąż jestem noobem lol. Jest dużo do nauczenia się i dużo do zbadania. Ale wszystkie informacje i pomoc, których kiedykolwiek potrzebujesz, można znaleźć online, zwłaszcza tutaj.

Discussion starter · #123 ·
Jest z przodu skrzyni biegów. Trzymany przez dwie śruby.

Cześć ekipo K20,

+1 dla OP, fajna lista!

Tak, jestem tu nowy, próbowałem szukać i znalazłem trochę informacji, ale . . .

Potrzebuję pomocy w zrozumieniu kilku rzeczy . . .

Jakie są problemy związane z zamianą K20Z3 (07 Honda Civic SI) w EG? Widzę, że większość osób decyduje się na K20A i K20A2. Wiem, że będę potrzebował wiązki silnika RSX-S. Czy Z3 to zły silnik? Cóż, już go mam, kompletna zamiana, osie i wał pośredni, skrzynka zmiany biegów z kablami, wiązka silnika, wiązka ładowania, ECU itp., więc co robić?! Ponieważ czytałem sporo wątków na temat A i A2, jestem do tej pory trochę zniechęcony, jeśli mam zły silnik, będę jeszcze bardziej zniechęcony. Czy to, co mam, jest wykonalne?

Chciałbym założyć wątek, ale może nie mam wystarczającej liczby postów, strona nie pozwala mi założyć nowego.

Przepraszam za wtrącanie się do wątku, jeśli tak to zostanie potraktowane.

-Nick-

Jakie są problemy związane z zamianą K20Z3 (07 Honda Civic SI) w EG.
niech ktoś inny tu wejdzie i da mi znać, czy się mylę...

albo wierzę, że jedyne, czego potrzebujesz, to korpus przepustnicy kablowej RSX. ponieważ FG to DBW... poza tą zasadniczą różnicą, silniki są naprawdę takie same...

jedyną inną rzeczą, która moim zdaniem może być błędna, jest mocowanie kolektora... ale nie jestem pewien, myślę, że są takie same.

Discussion starter · #130 ·
Zdecydowanie sugeruję przeznaczyć około 8-10 tys. na całą wymianę. Mam silnik i skrzynię biegów, ale jest wiele innych "dupereli", które musiałem wytropić :)
Mówi prawdę. 8-10 tys. to rozsądny budżet do zaplanowania, K-swapy były w przeszłości robione za około 6 tys., ale trzeba dostać niesamowite oferty, żeby to osiągnąć.

-Froth

Absolutnie, Piana. To z pewnością świetny post/wątek. Dużo nauczyłem się z twoich postów.

Świetny post!!! :up: dwa pytania.. mam nadzieję, że nie głupie... W moim przypadku buduję wyścigowy EG/k20 i muszę kupić zbiornik paliwa i pompę paliwa oraz zbudować nowy stalowy przewód paliwowy.. WIĘC.. czy można kupić jakiś model pompy, który pozwoli mi używać standardowej szyny paliwowej K20A i złączek?? aby zaoszczędzić na wymianie szyny.. I drugie duże pytanie... Mój samochód zniszczył piasty kół... myślę o kupnie piast ITr do konwersji na 5 śrub i nieco większego rozstawu osi... czy to może działać ze zwykłymi osiami EG swap na sprzedaż?? czy niemożliwe jest wykonanie konwersji K20 w podwoziu EG z piastami DC? dzięki i mam nadzieję na zrozumienie :eek:

Pytanie dotyczące paliwa:

Jeśli budujesz samochód wyścigowy, w 110% mam nadzieję, że ulepszasz WSZYSTKO, jeśli chodzi o paliwo. Nie oszczędzaj na tym, bo ostatecznie będzie cię to kosztować więcej pieniędzy...

Odnośnie pytania o dopasowanie osi:

Jeśli PIASTY ITR 5-otworowe i EG są TAKIE SAME, to tak, nie powinieneś mieć problemów z dopasowaniem tych osi zamiennych.

Z tego, co pamiętam, Integra i Civic mają jednak różne rozmiary PIAST, więc sądzę, że to NIE zadziała.

Cześć wszystkim! Dostałem jakąś odpowiedź na końcu.. :dance:

O szynie paliwowej... Myślę, żeby użyć oryginalnych, ponieważ na początku zamontuję oryginalny silnik bez ulepszeń. Mam tu kilku znajomych ścigających się Civicami R i nie muszą ich zmieniać, jeśli nie robią dużych modyfikacji... dlatego... jeśli mogę uniknąć zmiany szyny, to lepiej dla mojego budżetowego projektu. Widzę, że zmiana przewodu paliwowego samochodu, zbiornika paliwa i pompy paliwa jest konieczna dla bezpieczeństwa, ale jeśli mogę to zrobić w ten sposób, aby zachować oryginalną szynę paliwową, to lepiej dla mnie. Mam do czynienia z samochodem ulicznym, w którym trzeba szanować oryginalne przewody i zbiornik ze względów prawnych, trzeba do tego dostosować system szyn. Ale zmuszony do zmiany systemu, wolę kupić te, które współpracują z oryginalnym silnikiem, oszczędzając niepotrzebne wydatki.

Jeśli mam to pytanie. :up:

O piastach kół... prawie rozwiązałem wątek

Dzięki za informację!!:up:

Discussion starter · #139 ·
Ludzie próbowali. To nie działa, pozornie jedynym czujnikiem, który rozpoznaje K-pro, jest 02-04 RSX-S.

121 - 140 of 349 Posts