Honda / Acura K20a K24a Engine Forum banner
201 - 220 of 349 Posts
2002-2005 Acura RSX (K20A3) ma 5-biegową skrzynię biegów, a 2002-2004 Acura RSX Type-S (K20A2) ma 6-biegową skrzynię biegów. Czy skrzynka zmiany biegów 2002-2005 Acura RSX (K20A3) pasuje do 6-biegowej skrzyni biegów 2002-2004 Acura RSX Type-S (K20A2)???

Discussion starter · #202 ·
Tak. Uważam, że pudełka są takie same.

-Froth

Discussion starter · #212 ·
Czy to możliwe, jeśli chcę tylko wspomaganie kierownicy, ale nie chcę mieć klimatyzacji? A co, jeśli nie chcę mieć wspomagania kierownicy, ale chcę mieć klimatyzację?

Dzięki.
Obie opcje są możliwe przy użyciu odpowiednich części.

-Froth

Cześć, mam 02 rsx-s i planuję zrobić frank swap. Potrzebuję trochę pomocy, żeby wyjaśnić sobie kilka spraw. Jak wspomniałem, będę musiał zdobyć crv pass. mocowanie? (Mam już 4 mocowania 85a od inno., więc musiałbym wymienić wspomniane mocowanie inno. na crv? Czy to nie sprawiłoby, że ta strona byłaby podatna na uszkodzenia?) Również, jeśli chodzi o czujniki silnika, czy po prostu wymieniam dolne czujniki k24 na moje czujniki k20a2? i po prostu podłączam wiązkę tak, jak wszystko było?

Więc, mam moją zamianę k20a2 działającą od ostatniego roku i 2 miesięcy. Wspominam o tym, ponieważ chcę, żebyście wszyscy wiedzieli, że wszystko działa i wszystko, i ma wszystkie niezbędne części, aby to uruchomić, i z ECU typu R.

Moje pytanie brzmi, jeśli chciałbym zamienić na longblock k24a2 04-06 bez skrzyni biegów, czego jeszcze potrzebowałbym z częściami, które już miałem w mojej działającej zamianie k20a2? Znam mocowanie pasażera CRV, ale czy potrzebowałbym o wiele więcej dodanych z częściami, które już mam w moim k20a2?

Patrzenie na listę części na stronie 1 jest trochę mylące, widząc, że nie pamiętam każdej części, którą już mam. A jeśli to pytanie zostało już zadane, to przepraszam. Nie chciałem czytać każdej strony.

A mój samochód to 00 civic coupe.

Jestem pewien, że krótki blok k24 zmieściłby się pod głowicą. Jeśli użyjesz wszystkich pasków i łańcuchów k24. Nie jestem pewien, czego potrzebowałbyś innego i strojenia
wolę po prostu bezpośrednią zamianę TSX. Czuję, że byłoby to bardziej niezawodne niż budowa frankensteina.
Myślę, że zmieniam zdanie co do chęci zachowania mojego k20a2 po zobaczeniu, jak szybko działają silniki k24a2 wszystkich, nawet w coupe. Jak w coupe 99-00 Si, jest tu kilka osób z nimi i są one około 100 funtów cięższe niż moje coupe 00 EX, i tylko kilka bolt-onów i strojenie, patrząc jak ich igła prędkościomierza się obraca, wygląda to o wiele szybciej niż mój k20a2. Lubię dodatkowy moment obrotowy :)
Jeśli uda mi się znaleźć kogoś, kto wymieni się na mój długi blok k20a2, chciałbym zamienić go na k24a2... jeśli nie będzie mi potrzebne zbyt wiele, aby działało to ze wszystkim, co już mam w mojej zamianie k20a2. Użyję również mojej skrzyni biegów Type-S. I mam tylko JDM ECU. Więc nie jestem pewien, czy zadziałałoby to z k24a2.

2.0 ecu uruchomione na 2.4 działałoby, ale na pewno byłbym ostrożny i zdobył kpro.

i powodzenia, właśnie dostałem 08 k24a2 longblock, nie mogę się doczekać!

201 - 220 of 349 Posts