Honda / Acura K20a K24a Engine Forum banner
1 - 18 of 18 Posts

·
Registered
Joined
·
458 Posts
Discussion Starter · #6 ·
98specR said:
it that doesn't work. this might seem trivial but are your tires balanced?
tires are balance, shaking during acceleration. i replace my cousins h23 prelude axles that did the same thing. now it was bad talking about shaking like a earthquake with barely tappng on the gas. What would be the next step to do about them? i barely got a 100 miles on it.
 

·
Registered
Joined
·
458 Posts
Discussion Starter · #8 ·
katman said:
yup..i got vibration issues with these axles, seeing how long they last then going with the OEM RSX axle route w/94-01 integra outter joint setup.
Yo Katman, What car do you have them in. I know for sure the virbration will get worse. I need to contact Tom and camp1320 about the issue when i get a chance. Anyone use hasports axle with any problems?
 

·
Registered
Joined
·
45 Posts
I have the One (passenger side) hasport and on the driveside i have an oem combo. My steering wheel shakes when the car is 60 mph plus sometimes its bad other times it barely noticable. Its like my axles are out of balance. I have new wheels bearing, new tires, and all new ball joints. It did it even when i had both hasport axles in, but under hard acceleration you can't even feel it
 

·
Registered
Joined
·
302 Posts
I have EK-Hasport Stage one and I get vibration under accel at ~40-50mph, then goes away after. Also when your going even faster, about 80mph and let of the gas, feels like there is something is loose, then you step on the gas and it goes away. This is a not a tire issue, it if was the vibration would be even when the gas is off, also with tires unbalanced usually just the steering wheel shakes, this is a bit more. Axles press in so they are flush with the hub at ride height, so the length seems ok, they might just be out of balance, I have no idea.
 

·
Premium Member
Joined
·
5,000 Posts
I have the same issue around 40-50 mph as him ^ - just had suspension & tire balances checked... pisses me off... ekk1 mounts

going to get 2nd opinion tomorrow from a honda specialist :up:

I broke hasport stg 1 & now running DSS stage 3's....was fine for few months it just started too
 

·
Premium Member
Joined
·
5,000 Posts
just spoke to lee @ DSS... axle angle... bullshit!!!!! ekk1 mounts suck:down:

the angle causes a small groove to be worn w/causes the vibration... for now I am just gonna vtec it to 60mph

thinking about saving for ekk2 mounts now - fed up with this bullshit... when I take the car off the road for the winter I am sending axles back to DSS... Lee said he can rebuild them with closer tolarances which MIGHT solve the problem.... but the cause is axle angle :mad:

I wish hasport would give me trade in value for ekk1 mounts on ekk2 mounts
 
1 - 18 of 18 Posts
This is an older thread, you may not receive a response, and could be reviving an old thread. Please consider creating a new thread.
Top