Honda / Acura K20a K24a Engine Forum banner
1 - 4 of 4 Posts

·
Registered
Joined
·
240 Posts
Discussion Starter · #1 ·
Transmission: k20z3
Replaced parts:
2nd gear, 4th gear (Teeth look fine on other gears)
1-2 slider, 3-4 slider (both hardened Synchrotech)
2nd, 3rd, 4th pro carbon synchros (Synchrotech)
New Synchrotech synchro springs (1-6)
New OEM detent bolts, springs, steel balls, washers
New shift arm (on mechanism)
HMTF always used..

Issue: Every gear is smooth upon entry. 3rd gear is a little difficult pulling it out of gear. I've disconnected the shifter cables and shifted by hand (obviously parked), issue still occurs. Anyone have any ideas on what this problem could be?
 

·
Registered
Joined
·
240 Posts
Discussion Starter · #2 ·
Eeh. I'm thinking the new sleeve just needed a little wear in.. After driving it about a hundred miles or so, its feeling smooth.
 

·
Registered
Joined
·
1 Posts
Transmission: k20z3
Replaced parts:
2nd gear, 4th gear (Teeth look fine on other gears)
1-2 slider, 3-4 slider (both hardened Synchrotech)
2nd, 3rd, 4th pro carbon synchros (Synchrotech)
New Synchrotech synchro springs (1-6)
New OEM detent bolts, springs, steel balls, washers
New shift arm (on mechanism)
HMTF always used..

Issue: Every gear is smooth upon entry. 3rd gear is a little difficult pulling it out of gear. I've disconnected the shifter cables and shifted by hand (obviously parked), issue still occurs. Anyone have any ideas on what this problem could be?
Where did you get the new steel balls at?
 
1 - 4 of 4 Posts
Top