s2000 cluster in an rsx, speed sensor not working - K20A.org .:. The K Series Source . Honda / Acura K20a k24a Engine Forum
Reply
 
Thread Tools
Old 01-08-2009, 02:38 PM   #1
aznsoccerstar11
New Member
 
Join Date: Jun 2007
Posts: 25
Default s2000 cluster in an rsx, speed sensor not working

Hello well recently a friend helped install my s2000 cluster.

Upon install and removal of the stock rsx cluster there was a large black box with the name tadirian systems on it. I did some research and it is some sort of OLDer lojack. It was spliced INTO the speed sensor so we cut the wire out.


We then proceeded to install the s2000 cluster.

Now the s2000 cluster wont read speed at all what so ever nor will my avic d3 read anything to do with the speed.

At first my alarm and power locks didnt work but I found that was a fuse.

I can still hook up my laptop to kpro and it will read off the ecu, but is there anything it could be in particular maybe? or could I dummy the wire into the ecu where it reads speed and do it that way?

I havent had a chance to take out the actual cluster, it could very well be a loose wire, there is also a speedohealer used to calibrate the speed, the speedohealer calibrares but the mileage and trip along with SPEED stays 0 at all times.




Cliffs:
Installed s2000 cluster
removed some old lojack spliced into speed sensor
speed doesnt read now


heres the pic, everything else works perfectly fine
aznsoccerstar11 is offline   Reply With Quote Quick reply to this message
Sponsored Links
Advertisement
 
Old 01-08-2009, 03:01 PM   #2
drhonda
K20a.org Master User
 
drhonda's Avatar
 
Join Date: Apr 2004
Location: Here and there
Posts: 14,749
Default Re: s2000 cluster in an rsx, speed sensor not working

what year rsx?
__________________
DIY and FAQ READ

One stop shop:
www.karcepts.com

Quote:
Originally Posted by CJM View Post
^ sig worthy
drhonda is offline   Reply With Quote Quick reply to this message
Old 01-08-2009, 03:35 PM   #3
rbsjnh
K20a.org Master User
 
rbsjnh's Avatar
 
Join Date: Nov 2007
Location: selling out
Posts: 18,977
Default Re: s2000 cluster in an rsx, speed sensor not working

if Kpro is reading it then it shouldnot be the sensor....my guess is the speedohealer
rbsjnh is offline   Reply With Quote Quick reply to this message
 
Old 01-09-2009, 03:13 AM   #4
aznsoccerstar11
New Member
 
Join Date: Jun 2007
Posts: 25
Default Re: s2000 cluster in an rsx, speed sensor not working

Quote:
Originally Posted by drhonda View Post
what year rsx?
its an 04 , the body is an 05-06 conversion


its also an ap1 cluster
aznsoccerstar11 is offline   Reply With Quote Quick reply to this message
Old 01-09-2009, 03:14 AM   #5
aznsoccerstar11
New Member
 
Join Date: Jun 2007
Posts: 25
Default Re: s2000 cluster in an rsx, speed sensor not working

Quote:
Originally Posted by rbsjnh View Post
if Kpro is reading it then it shouldnot be the sensor....my guess is the speedohealer
but isnt the speedohealer just to calibrate the speed, shouldnt it read speed regardless on my avic d3 and the cluster just it be off?
aznsoccerstar11 is offline   Reply With Quote Quick reply to this message
Old 01-10-2009, 11:00 AM   #6
aznsoccerstar11
New Member
 
Join Date: Jun 2007
Posts: 25
Default Re: s2000 cluster in an rsx, speed sensor not working

Quote:
Originally Posted by aznsoccerstar11 View Post
but isnt the speedohealer just to calibrate the speed, shouldnt it read speed regardless on my avic d3 and the cluster just it be off?
bump for help
aznsoccerstar11 is offline   Reply With Quote Quick reply to this message
Old 01-10-2009, 01:58 PM   #7
Axix23
K20a.org Master User
 
Axix23's Avatar
 
Join Date: Mar 2008
Location: Japan
Posts: 1,691
Default Re: s2000 cluster in an rsx, speed sensor not working

damn
Take it to Acura, they'll help u... LOL j/k
Axix23 is offline   Reply With Quote Quick reply to this message
Old 01-10-2009, 03:44 PM   #8
EG6VtecR
K20a.org Master User
 
Join Date: May 2004
Location: O-town
Posts: 1,710
Default Re: s2000 cluster in an rsx, speed sensor not working

is k-pro getting a reading?
__________________
Bought from: tommylee559 onefstek locash Marc P synapse motorsport 1qwikef marc15skate Torukucams vtec718 hndarcr
Sold to: rsxmatt1985 vtec718 bestofbest SCAMMER: doctordc5
EG6VtecR is offline   Reply With Quote Quick reply to this message
Old 01-10-2009, 03:59 PM   #9
drhonda
K20a.org Master User
 
drhonda's Avatar
 
Join Date: Apr 2004
Location: Here and there
Posts: 14,749
Default Re: s2000 cluster in an rsx, speed sensor not working

Quote:
Originally Posted by aznsoccerstar11 View Post
its an 04 , the body is an 05-06 conversion


its also an ap1 cluster
I think there is something messed up with yoru speedo healer.

Also your 02-04 trans has a mechanical vss. So more than likely the s2000 cluster can't read the signal its putting out.
__________________
DIY and FAQ READ

One stop shop:
www.karcepts.com

Quote:
Originally Posted by CJM View Post
^ sig worthy
drhonda is offline   Reply With Quote Quick reply to this message
Old 01-10-2009, 06:01 PM   #10
EG6VtecR
K20a.org Master User
 
Join Date: May 2004
Location: O-town
Posts: 1,710
Default Re: s2000 cluster in an rsx, speed sensor not working

Quote:
Originally Posted by drhonda View Post
I think there is something messed up with yoru speedo healer.

Also your 02-04 trans has a mechanical vss. So more than likely the s2000 cluster can't read the signal its putting out.
yeah that's why i'm asking him if the ecu is getting a signal from the vss. it may be a broken cable or speedohealer has no power or wrong settings.
__________________
Bought from: tommylee559 onefstek locash Marc P synapse motorsport 1qwikef marc15skate Torukucams vtec718 hndarcr
Sold to: rsxmatt1985 vtec718 bestofbest SCAMMER: doctordc5
EG6VtecR is offline   Reply With Quote Quick reply to this message
Old 01-10-2009, 08:26 PM   #11
Axix23
K20a.org Master User
 
Axix23's Avatar
 
Join Date: Mar 2008
Location: Japan
Posts: 1,691
Default Re: s2000 cluster in an rsx, speed sensor not working

2 much work for just a speedo man...
Axix23 is offline   Reply With Quote Quick reply to this message
Old 01-10-2009, 08:37 PM   #12
drhonda
K20a.org Master User
 
drhonda's Avatar
 
Join Date: Apr 2004
Location: Here and there
Posts: 14,749
Default Re: s2000 cluster in an rsx, speed sensor not working

Quote:
Originally Posted by Axix23 View Post
2 much work for just a speedo man...
what work?
__________________
DIY and FAQ READ

One stop shop:
www.karcepts.com

Quote:
Originally Posted by CJM View Post
^ sig worthy
drhonda is offline   Reply With Quote Quick reply to this message
Old 01-10-2009, 08:38 PM   #13
Axix23
K20a.org Master User
 
Axix23's Avatar
 
Join Date: Mar 2008
Location: Japan
Posts: 1,691
Default Re: s2000 cluster in an rsx, speed sensor not working

i meant effort... LOL
Axix23 is offline   Reply With Quote Quick reply to this message
Old 01-10-2009, 08:40 PM   #14
d5civic
K20a.org Advanced User
 
Join Date: Sep 2006
Location: no where!
Posts: 919
Default Re: s2000 cluster in an rsx, speed sensor not working

^^how is that suppose to help the guy....either help the guy or just be quiet
__________________
Vouches: Detkid (k20a), hksupersi (shifter box), Qfactor (EP3 idler pulley), mateo, ELFATHER, K20spooner, IVTEKDOU, FELON-K20 etc..
DRIVETOFAST - SHADY INSTALLER/PERSON...STAY AWAY!! pm for details
d5civic is offline   Reply With Quote Quick reply to this message
Old 01-10-2009, 11:51 PM   #15
Axix23
K20a.org Master User
 
Axix23's Avatar
 
Join Date: Mar 2008
Location: Japan
Posts: 1,691
Default Re: s2000 cluster in an rsx, speed sensor not working

shut the fk up...

Check your fuse and also vss wire. And on k-manager, make sure your settings are correct...
Axix23 is offline   Reply With Quote Quick reply to this message
Old 01-11-2009, 12:20 AM   #16
d5civic
K20a.org Advanced User
 
Join Date: Sep 2006
Location: no where!
Posts: 919
Default Re: s2000 cluster in an rsx, speed sensor not working

Quote:
Originally Posted by Axix23 View Post
shut the fk up...

Check your fuse and also vss wire. And on k-manager, make sure your settings are correct...
at least this comment is more intelligent...minus the 5th grader language up top
__________________
Vouches: Detkid (k20a), hksupersi (shifter box), Qfactor (EP3 idler pulley), mateo, ELFATHER, K20spooner, IVTEKDOU, FELON-K20 etc..
DRIVETOFAST - SHADY INSTALLER/PERSON...STAY AWAY!! pm for details
d5civic is offline   Reply With Quote Quick reply to this message
Old 01-11-2009, 05:39 AM   #17
aznsoccerstar11
New Member
 
Join Date: Jun 2007
Posts: 25
Default Re: s2000 cluster in an rsx, speed sensor not working

Quote:
Originally Posted by EG6VtecR View Post
is k-pro getting a reading?

kpro reads everything speed and all


Quote:
Originally Posted by drhonda View Post
I think there is something messed up with yoru speedo healer.

Also your 02-04 trans has a mechanical vss. So more than likely the s2000 cluster can't read the signal its putting out.
thats why the speedohealer does the digital conversion no? also the cluster has been done in 5 or 6 rsx's now.
aznsoccerstar11 is offline   Reply With Quote Quick reply to this message
Old 01-11-2009, 05:40 AM   #18
aznsoccerstar11
New Member
 
Join Date: Jun 2007
Posts: 25
Default Re: s2000 cluster in an rsx, speed sensor not working

Quote:
Originally Posted by Axix23 View Post
shut the fk up...

Check your fuse and also vss wire. And on k-manager, make sure your settings are correct...
which fuse would it be? also what settings on k-manager?

Quote:
Originally Posted by d5civic View Post
at least this comment is more intelligent...minus the 5th grader language up top
its ok i know him, he drives the riciest accord in the east
aznsoccerstar11 is offline   Reply With Quote Quick reply to this message
Old 01-11-2009, 08:00 AM   #19
Axix23
K20a.org Master User
 
Axix23's Avatar
 
Join Date: Mar 2008
Location: Japan
Posts: 1,691
Default Re: s2000 cluster in an rsx, speed sensor not working

Quote:
Originally Posted by d5civic View Post
at least this comment is more intelligent...minus the 5th grader language up top
i am just fking with me b/c he makes fun of my ricer Accord... LOL
Axix23 is offline   Reply With Quote Quick reply to this message
Old 01-11-2009, 08:03 AM   #20
Axix23
K20a.org Master User
 
Axix23's Avatar
 
Join Date: Mar 2008
Location: Japan
Posts: 1,691
Default Re: s2000 cluster in an rsx, speed sensor not working

BTW, what year rsx is it installed in? If its a 05-06 the countershaft speed sensor needs to be clicked in order for the speedo to work properly in kmanager.. If not, your speedo will not work right...
Nevermind its an 04, so the countersensor should be unchecked... I didn't read 1 of the posts.. LOL
Axix23 is offline   Reply With Quote Quick reply to this message
Reply

Bookmarks

Tags
cluster, dc5, rsx, s2k, speed

Quick Reply
Message:
Options

Register Now

In order to be able to post messages on the K20A.org .:. The K Series Source . Honda / Acura K20a k24a Engine Forum forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.
User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.
Password:
Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.
Email Address:

Log-in


Thread Tools

Posting Rules
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump



All times are GMT -8. The time now is 03:22 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2019, vBulletin Solutions, Inc.
vBulletin Security provided by vBSecurity v2.2.2 (Pro) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2019 DragonByte Technologies Ltd.
 

Garage Plus vBulletin Plugins by Drive Thru Online, Inc.