K20a with automatic transmission - K20A.org .:. The K Series Source . Honda / Acura K20a k24a Engine Forum
Reply
 
Thread Tools
Old 08-18-2010, 02:51 AM   #1
Tiger_
New Member
 
Join Date: May 2010
Posts: 6
Default K20a with automatic transmission

From this link, I got an idea to put K20a with automatic transmission.
I talk to babyk for a while and decided to do.

K20a block


My old automatic gear box.


K20a block and gearbox before build up and after.




Tiger_ is offline   Reply With Quote Quick reply to this message
Sponsored Links
Advertisement
 
Old 08-18-2010, 03:03 AM   #2
Tiger_
New Member
 
Join Date: May 2010
Posts: 6
Default Re: K20a with automatic transmission

Everythings perfect fit


Except this



But no problem. Cut off a little bit for perfect fitting.

Tiger_ is offline   Reply With Quote Quick reply to this message
Old 08-18-2010, 03:07 AM   #3
Tiger_
New Member
 
Join Date: May 2010
Posts: 6
Default Re: K20a with automatic transmission

I use the original ECU with automatic transmission and reflash with Civic typeR's fuel map via Hondata FlashPro.

thanks to babyk for tunning.
Tiger_ is offline   Reply With Quote Quick reply to this message
 
Old 08-18-2010, 03:25 AM   #4
KidnKorner
Banned
 
KidnKorner's Avatar
 
Join Date: May 2005
Location: standing up against the childish
Posts: 509
Default Re: K20a with automatic transmission

2007+ K20A, did you get a deal on the engine?
KidnKorner is offline   Reply With Quote Quick reply to this message
Old 08-18-2010, 06:48 AM   #5
Tiger_
New Member
 
Join Date: May 2010
Posts: 6
Default Re: K20a with automatic transmission

Quote:
Originally Posted by KidnKorner View Post
2007+ K20A, did you get a deal on the engine?
K20a and K20z2 have different only inside the block.
I think all K20 have the same outside block.
Tiger_ is offline   Reply With Quote Quick reply to this message
Old 08-18-2010, 10:11 AM   #6
IAciv
K20a.org Basic User
 
IAciv's Avatar
 
Join Date: May 2010
Location: Iowa
Posts: 117
Default Re: K20a with automatic transmission

Interesting. What chassis did you put this in and are you going to dyno it to see how much hp it makes with the auto?
__________________
Form=Function
IAciv is offline   Reply With Quote Quick reply to this message
Old 08-18-2010, 10:16 AM   #7
Brandon Heat
K20a.org Advanced User
 
Brandon Heat's Avatar
 
Join Date: Feb 2006
Posts: 749
Default Re: K20a with automatic transmission

did you dyno it?
Brandon Heat is offline   Reply With Quote Quick reply to this message
Old 08-18-2010, 04:11 PM   #8
Tiger_
New Member
 
Join Date: May 2010
Posts: 6
Default Re: K20a with automatic transmission

Quote:
Originally Posted by IAciv View Post
Interesting. What chassis did you put this in and are you going to dyno it to see how much hp it makes with the auto?
My 2006 civic (FD) come with K20z2 and automatic transmission.

Quote:
Originally Posted by Brandon Heat View Post
did you dyno it?
Coming soon. Nearest is 600 km from here.
Next trip to Bangkok, I will go to dyno.

2006 civic FD1, K20z2 engine, Automatic transmission with paddle shift.

Last edited by Tiger_; 08-18-2010 at 05:06 PM.. Reason: Add a picture
Tiger_ is offline   Reply With Quote Quick reply to this message
Old 08-18-2010, 09:25 PM   #9
Mixwell
k20a.orgy
 
Mixwell's Avatar
 
Join Date: Sep 2008
Location: Houston TX
Posts: 2,949
Default Re: K20a with automatic transmission

Quote:
Originally Posted by Tiger_ View Post
My 2006 civic (FD) come with K20z2 and automatic transmission.


Coming soon. Nearest is 600 km from here.
Next trip to Bangkok, I will go to dyno.

2006 civic FD1, K20z2 engine, Automatic transmission with paddle shift.
__________________
.........................issforged wheels.........................
------------------------------------------------------
=====>MIXWELL'S s2k24a2 PROJECT<=====
Mixwell is offline   Reply With Quote Quick reply to this message
Old 08-18-2010, 10:45 PM   #10
EG6VtecR
K20a.org Master User
 
Join Date: May 2004
Location: O-town
Posts: 1,710
Default Re: K20a with automatic transmission

Nice imagine a 4 door DC with that set up
__________________
Bought from: tommylee559 onefstek locash Marc P synapse motorsport 1qwikef marc15skate Torukucams vtec718 hndarcr
Sold to: rsxmatt1985 vtec718 bestofbest SCAMMER: doctordc5
EG6VtecR is offline   Reply With Quote Quick reply to this message
Old 08-18-2010, 11:09 PM   #11
KidnKorner
Banned
 
KidnKorner's Avatar
 
Join Date: May 2005
Location: standing up against the childish
Posts: 509
Default Re: K20a with automatic transmission

Z2 is VERY similar to A3 in power as I recall. Doesn't the Canadian base Acura CSX come with a Z2?
KidnKorner is offline   Reply With Quote Quick reply to this message
Old 08-18-2010, 11:52 PM   #12
JDMEG6
K20a.org Master User
 
JDMEG6's Avatar
 
Join Date: May 2004
Location: At the Strip
Posts: 1,399
Default Re: K20a with automatic transmission

Quote:
Originally Posted by KidnKorner View Post
Z2 is VERY similar to A3 in power as I recall. Doesn't the Canadian base Acura CSX come with a Z2?
Yup the csx comes with the z2 it's almost identical power to an a3. My buddy has one till I looked into it I always thought it was a A3.
__________________
K24A4 Pistons/Rods+Bearings (still assembled)
Make Offer
Old Setup, awaiting new times
[email protected]/
[email protected] mph

best MPH 110.021...116.961
JDMEG6 is offline   Reply With Quote Quick reply to this message
Old 08-18-2010, 11:58 PM   #13
KidnKorner
Banned
 
KidnKorner's Avatar
 
Join Date: May 2005
Location: standing up against the childish
Posts: 509
Default Re: K20a with automatic transmission

Information about the Z2 is not as widespread as an A3, I'm curious to know if it is a 2 lobe rocker like the A3 like an i-VTEC-E?
KidnKorner is offline   Reply With Quote Quick reply to this message
Old 08-19-2010, 12:36 AM   #14
11248c
Banned
 
11248c's Avatar
 
Join Date: Oct 2004
Location: ATLANTA
Posts: 1,180
Default Re: K20a with automatic transmission

NICE
11248c is offline   Reply With Quote Quick reply to this message
Old 08-19-2010, 01:17 AM   #15
Tiger_
New Member
 
Join Date: May 2010
Posts: 6
Default Re: K20a with automatic transmission

Parts moved from z2.
- All pulleys and belt. (K20a use oil power steering, K20z2 use EPS)
- EGR valve
- K20z2 harness

K20a's parts use.
- All sensors. Some sensors have different plug, modify them.
- Water pump.
- IM and TB
- Generator (K20a use 55A, K20z2 use 45A)

Must do.
- Transmission Oil Cooler
- New header. (K20a's header hit to EPS motor)
Tiger_ is offline   Reply With Quote Quick reply to this message
Old 08-25-2010, 08:23 AM   #16
babyk
New Member
 
Join Date: May 2008
Posts: 78
Default Re: K20a with automatic transmission

stay tune for this car's tuning

i was damn busy in Europe recently
__________________
Malaysia Honda Civic Club @ http://www.my-civic.com
babyk is offline   Reply With Quote Quick reply to this message
Reply

Bookmarks

Tags
automatic, k20a, transmission

Quick Reply
Message:
Options

Register Now

In order to be able to post messages on the K20A.org .:. The K Series Source . Honda / Acura K20a k24a Engine Forum forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.
User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.
Password:
Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.
Email Address:

Log-in


Thread Tools

Posting Rules
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On

Forum Jump



All times are GMT -8. The time now is 02:01 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2019, vBulletin Solutions, Inc.
vBulletin Security provided by vBSecurity v2.2.2 (Pro) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2019 DragonByte Technologies Ltd.
 

Garage Plus vBulletin Plugins by Drive Thru Online, Inc.